Име *
Имейл *
Компания *
Съобщение *

Изпрати
Jinn Fa Bulgaria

Система за контрол на стружкочупенето Oscillation Cutting

09 фев 2022

Стандартено струговане

Стружки без активна функция Oscillation Cutting

Струговане със Oscillation Cutting

Стружки с активирана функция Oscillation Cutting
Стружкообразуването е сред най-проблемните аспекти при много обработващи процеси.

 

По време на машинните операции е възможно да се оформят дълги и преплетени стружки, които полепват по каналите на режещите инструменти, натрупват се около патронника и челюстите, увеличават нагряването в зоната на рязане, съкращават експлоатационния живот на инструментите и оказват влияние върху обработваните повърхности – всички тези фактори допринасят за нарастване на производствените разходи и намаляване качеството на изделията.

Системата за контрол на стружкочупенето (наричана още нискочестотна вибрация) е иновативна технология, която предоставя ефективно решение на проблемите, свързани със стружкообразуването. Представлява периодична вибрация на режещия инструмент за разбиване на стружката на малки части.

Стружки без активна функция Oscillation Cutting

Стружки без активна функция Oscillation Cutting

Стружки с активирана функция Oscillation Cutting

Стружки с активирана функция Oscillation Cutting

 

При този метод, избрана серво ос се подлага на вибрации, синхронизирани с въртенето на главния шпиндел. Рязането се прекъсва контролирано, като в резултат на това в цикъла се въвежда периодично „въздушно“ (или прекъснато) рязане, което води до разбиване на стружката на малки управляеми и лесно отведими части. То спомага и за намаляване на термичните ефекти в зоната на обработка, което от своя страна удължава трайността на инструментите и елиминира редица проблеми, предизвикани от стружките. Също така, може да бъде и съществен фактор при трудни за управление процеси, като пробиването на дълбоки отвори и микрообработката на фини повърхности.

 

При машинната обработка генерирането на вибрации обикновено е нежелан ефект, но при тази технология за стружкочупене, отделянето на инструмента от обработвания детайл се извършва за едва една милиардна част от секундата, след което той отново допира повърхността му. Това осигурява значително по-голяма издръжливост на инструментите.

 

Функцията се активира чрез G-код в обработващата програма, което предоставя възможност за въвеждането ѝ във всеки един етап от цикъла на рязане. Вибрационните параметри се изчисляват въз основа скоростта на главния шпиндел и скоростта на подаване на избраната ос.

 

Системата за контрол на стружкочупенето гарантира удължаване на експлоатационнния живот на инструментите, подобряване качеството на обработваните повърхности и спестено време за операторите – ползи, допринасящи за увеличаване на производствената ефективност.

 

 

Настройки на бисквитките